Monday, November 11, 2013

AROUND II : Tulungagung


Baru seminggu kerja, eh disuruh ke Tulungagung. Berangkat hari Minggu, libur-libur disuruh berangkat. Huaaaaa... Pagi-pagi lagi. Gakpapa, yang penting sabar. Orang sabar disayang Tuhan. Hehehe. Yang penting semangat, berjuang, masih muda dihabisin waktunya untuk kerja keras. Kalo udah tua baru nikmatin hidup. Daripada kerja keras di hari tua. Bener kagak? Hehehe. Tapi, ya kayak gitu. Masak terus-terusan ninggalin istri cantik sama si ndut sendirian di rumah. Kalo jadi bos mah enak. Duit banyak. Sering ninggal kagak ape-ape, pulang-pulang ngasih oleh-oleh, ngajak rekreasi, ngajak maem bareng, ngajak gini, ngajak gitu. Lha, gue, boro-boro oleh-oleh, beli listrik aja mikir-mikir. Emang kagak sebanding pendapatan ane dari kerja gue kayak gini, resiko ane sering ninggalin keluarga, sering salah paham ama bini. Tapi gakpapa, tetep semangat. Mungkin bayarannya gak sekarang, gak di dunia. Moga-moga dapet berkah kagak terduga di hari besok maupun di akherat. Amin. Emang, kalo kerja niatnya ibadah kayak gini. Kalo kerja niat cari duit, dapet kagak sesuai pasti langsung stres, ngundurin diri, kagak dapet kerjaan lagi, jalan pintasnye... Hehehe. Pokoknye semuanye disyukuri dinikmatin dijalanin. Mungkin ini juga cobaan gue. Selama idup emang selalu ada cobaan. Kalo kagak mau dapet cobaan ya jangan idup. Hehehe.


Pagi-pagi ane berangkat, naek travel. Jam 6 udah berangkat. Ya nyaman-nyaman aja sih. Waktu sampe Blitar, mampir ke warung. Kirain dibayarin, eh ternyate bayar sendiri. Tapi, kagak ape-ape, disono maem mah murah. Tujuh rebo dapet nasi lodeh tambah telor minum air putih. Tapi, perut ane kekenyangen, kan di rumah udah maem sebelom berangkat. Hehehe. Udah hampir sampe Tulungagung, mule nyebelin tuh travel. Gue diturunin disembarang tempat. Kalo kayak gini mah bukan travel namanya. Karena belom tau ane sih sabar-sabar aje. Waktu ane jalan, kok kagak nyampe-nyampe. Baru nyadar gue sebel. Ternyata jauh amat. Terpaksa naek becak. Pake duit pribadi, duit kantor mah kagak ade. Cukup cuma buat pulang aje. Dalem ati, balesan pasti ada lah. Sapa yang suka dzolimi orang sapa orang yang didzolimi. Daripada sebel, energi gue melayang, mending positip thinking, tetep semangat. Kalo negatip thingking, kayak gini: Untuk ape gue kerja ninggal istri ninggal anak, pulang kagak dapet ape-ape, di tempat jauh sono kerja terus kagak berhentinye, capek fisik, capek pikiran...


Udah ketemu kantor Tulungagung, kagak langsung masuk. Mampir ke mesjid dulu. Habis jalan lumayan jauh. Panas-panas lagi. Langsung minum-minum dulu, cuci muka dulu biar seger. Abis itu ke kantor sono. Mule dah kerja. Ngelanjutin revisi sampe malem. Kan emang belum selese udah disuru kesono. Malemnya, maem-maem ama temen-temen sono. Nyari-nyari, akgirnya dapet maeman. Mesen sop ayam, eh ternyata soto. Hehehe. Kirain sop ayam gimana gitu. Hehehe.


Hari kedua, ndobel kerjaanye. Ngajarin temen-temen jalanin program yang ane buat, ples kalo ada yang error langsung ane benerin. Gile. Kalo dijalanin baru kliatan banyak yang ancur. Bener-bener dah kerja keras. Oya, kagak lupe paginya maem pecel ples teh anget cuman 5 rebo. Hehehe. Kerja ampe malem lagi, ampe mau ketiduran di meja. Akhirnya kagak kuat, bobo di musholla kantor. Hehehe.


Hari terakhir, semangat buanget. Lalalayeyeye, tinggal berapa jam pulang, ketemu istri cantik sama dedek ndut. Hehehe. Dari pagi ngelanjutin yang salah-salah, akhirnya, siang ngajarin lagi. Semua diajarin, bahasa gaulnya gue jadi instruktur, tapi ngajarinnya kagak formal. Hehehe. Yang penting rada ngerti, rada paham gue lanjut. Kagak kerasa ngajarin sampe jam 2 an, jam 3 ane dijemput travel. Jadi ane ninggalin temen-temen tuh kayak gimana gitu. Orang-orang sono emang berkesan. Hehehe. Beda sama yang laen. Mungkin orang-orangnye masih baru semua jadi enak diajak ngomong. Ato emang sifat orang sono kayak gitu semua.


Itu yang bikin ane senyum-senyum waktu naek travel pulang. Kalo diinget-inget berangkat sebel, ternyata dibayar senyum waktu pulang. Apalagi cuman 3 jam mau ketemu istri ketemu dedek. Huaaa... bener-bener deh. Dari Tulungagung, travelnya muter-muter dulu nyari penumpang. Hujan rintik-rintik. Dingin. Jadi kebelet pipis. Hehehe. Penumpang udah klop, eh mampir-mapir, lewat Blitar kota. Ngambil barang. Emang travel Tulungagung ama Malang beda. Mobilnya, kalo di Malang baru-baru. Emang sih kota gede. Kalo Tulungagung mobil gede rakitan lokal. Yang bikin dredeg kalo nyalip mobil laen. Gasnya lembut, kagak langsung nyalip. Nyalipnya dirasain dinikmatin. Hehehe.


Jam 7 malem sampe rumah. Lalalayeyeye. Istriku tumbah cuantiiiikkk puooolll, dedek tambah lucuuuuu. Huaaa kangeeennn. Waktu ane sampe rumah, si ndut bobo. Waktu habis bersih-bersih di kamar mandi, eh ndut banguuuunnn. Tambah lucuuu... Akhirnya normal lagi. Bisa maen-maen sama dedek ndut. Bobo bareng, gini gitu bareng lagi. Bobo dikasur empuuukkk. Lalalayeyeye....Tapi cuman sehari...

Wednesday, November 6, 2013

AROUND I: Jakarta


Bulan Oktober, emang bulan yang penuh kesibukan. Bulan yang beda dari sebelumnya. Bulan yang sering ninggalin rumah. Minggu kedua ku disuruh ke Jakarte. demoin program gue. Pagi-pagi amt jam 2 udah bangun langsung mandi bikin energen. Jam 3 beneran eh travelnya udah nunggu. Huaaa sulit banget ninggalin istri ninggalin dedek. Apalagi mau dtinggal dedek bangun. Huwaaaaa... jadi kebayang-bayang terus sama dedek. Naek travel sampe jam 4 tet sampe bandara Juanda. Nyari musholla. Gak kerasa udah jam 5, gue nelpon pak bos biar ade temennya. Padahal jam 6 baru berangkat. Hehehe


Waktu udah sampe di pesawat berusaha menenangkan diri. Baru pertama kali naek pesawat. Lagian pesawat resikonya lebih tinggi daripada yang laen. Hehehehe. Setelah pesawat naek, tuiiiinkkk... huaa jantung gue krasa kejeduk. Hehehe. Gak biasa kondisi seperti gituan. Oya, pesawatnya nih kliatan masih baru banget. Kursinya masih kinclonk. Hehehe


Setelah sampe bandara, bingung naek apaan. Akhirnya pak bos milih naek silver bird kagak pake ngantri. Kalo di Malang mah belom ade blue bird ato silver bird, kalo angry bird banyak. Hehehe. Dijalan gitu juga. Bingung. Bingung kebanyakan kantor. Hehehe bingung disuruh ke kantor yang mana. Akhirnya ke kantor pusat. Di TB Simatumpang Jaksel. 


Setelah nyampe sana, eh beda banget sama kantor divisi di Malang. Semuanya di dalem kantor. Kalo di Malang mah kantor kayak kagak ada yang masuk, soalnya kerjaannya diluar. Hehehe. Huaaa dingin kalo didalem kantor. Emang kalo di Jakarta beda sama Malang. Semuanya pasti ada ACnya. Kalo di Malang mah masih jarang, tertentu doank. Dari jam 10an ane nyampe kantor pusat ampe jam 4, acaranya rapat doank. Pening kepala ane. Program ane disuruh gini gitu, diserang sama Kabag, Kadiv, Dirut, sampe-sampe divisi laen ikutan. Huwawawawawaaaaaa... Tambah mbulet program yang ane revisi nantinya. Tapi, untung aje ada jedanya. Dikasi maem, minum, sampe-sampe kebelet pipis. Hehehe. Makanya tetep supangat. 


Dredegnya, waktu ditanyain dirut. Disuruh ngerjain ampe selese ato netep kerja disono. Huaa gue ya keberaten banget. Pasti kagak mungkin mikirin kerjaan. Yang dipikirin bini ama anak gue. Maklumlah, anak pertama masih bayi lagi. Pusing-pusing liat anak gue langsung sembuh. Coba kalo disana, pusing-pusing gue ngliatin sapa? Hehehe... Tapi, gue punya senjata biologis buat nolak orang. Maksudnye bukan kentut ato apaan. Hehehe. Maksudna noh gimana caranye nolak tapi pake cara alus kagak kliatan. Pengen tau caranye? Rahasia donk. Hehehe...


Setelah jam 5an. Gue pulang. Maksudna kerjanya udah kelar. Pakbos ane pulang ke Malang duluan. Huaa gue ditinggal sendiri di kota gede kayak gitu gak pernah kesono lagi. Nakalan. Untung aja gue bener-bener diperhatiin sama dirut. Coba kalo kagak. Gue diklererin. Sorenya ane dianter sama driver ke hotel. Dicariin. Deket Pasar Minggu. Sampe di hotel kerjaanya ya ngerjain revisi dari rapat tadi. Hadeeehh. Pusing. Udah rada malem, ini yang kagak gue suka. Klaperan. Mau nyari kagak tau mau kemane. Mau beli di hotel harganya gile banget. Gue nyoba beli aqua ples Trenz, 30 rebo lebih. Biasaye, 10rebo ade kembaliannye. Waktu itu noh belum ditransfer duit sama kantor kagak berani beli macem-macem. Kalo udah dikasi beda critanye. Hehehe...


Paginya, gue dijemput ame driver lagi. Hehehe. Gue kok kayak pak bos ya. Anter jemput dari hotel ke kantor. Naek innova lagi. Hehehe. Beda kalo di Malang, gue berangkat pulang kerja, jalan kaki. Hohoho. Soalnye rumah istri sama kantor deket. Sekalian olahraga pagi n olahraga sore. Selaen ntu, jalan bikin semangat kerja ane tinggi. Makanya sampe ke Jakarte. Huehehehe. Semua noh ade kerja kerasnye. Kalo mau hasil yang gede nglakuin yang gede, sabar yang gede, yang lebih penting slalu deket sama yang maha gede. Bener kagak???


Lha, sampe kantor, gue kagak kerja. Malah diajak ngopi di warkop deket kantor. Kirain sepi, ternyate udah banyak yang nongkrong di sono. Hehehe. Tapi, gue kagak ngopi, jarang, akhirnya ngeteh doank. Ampe jam 9 an akhirnya loncat ke kantor. Eh temen gue programmer punya acara sendir. Ya udah gue sendirian diruangannye. Nganggur sih sebenernye. Tapi, akhirnya gue ngerjain revisian. Kagak kerase udah siang. Kebelet pipis, habis dari kamar mandi, eh ada maeman. Gue dibeliin maeman. Hehehe. Bener-bener gue diperhatiin, gue dianggep tamu. Padahal gue noh cuma pekerja, baru masuk, kagak punya jabatan. Tapi malemnya gue yang bikin melas. Hehehe.


Jam setengah 5 noh gue pulang. Tapi, dianter ame temen programmer. Naek sepeda motor kagak naek mobil lagi. Di Malang yang ngebut noh sedikit, mau ngebut soalnya adem banget. Kalo di Jakarte kebalikannye, semua pade ngebut. Ngebut tetep aje, kena angin panas. Sampe di hotel, kayak kemaren, ngerevisi program gue. Yang namanye bikin program tuh ibarat penderitaan tiada akhir. Belom selese udah disuruh revisi. Belom direvisi sudah diminta yang laen. Apalagi kalo udah selese, minta diuubah. Selesenya kapan??? Cepek deh... Eh klaperan habis ngutak ngatik program. Mesen maeman deh akhirnya. Ya udah kpakse maem bikinan hotel. Gakpapa lah, kan dibayarin kantor. Kalo kayak gini, baru brani mesem maeman. Hehehe...


Paginya, gue dijemput temen programmer. Langsung ke kantor. Sampe sono kagak langsung masuk kantor. Soalnya udah briefing, kagak enak nyelononk. Hehehe. Abis ntu masuk, belom buka lepi, eh ditinggal lagi sama temen gue. Ya udah gue ngerjain sendiri lagi. Sampe sore kepotong ame Jum'atan tapi. Sorenya kagak kembali di hotel ntu lagi. Udah checkout, soalnya dikasi jatah cuman 2 hari doank. Sebelom nyari hotel ane disuru ngikut temen-temen sono olahraga bultang. Di Taufik Hidayat Arena. Hehehe. Ke Jakarte nglencernya cuman kesono doank ame ndekem di kamar hotel. Abis dari sono jam 11an malem. Huaaa keabisan hotel. Akhirnya ketemu. Sekarang pindah ke Jaktim. Di Otista. Dapet hotel yang masuk, kagak dipinggir jalan gede. Tapi ya gitu hotelnya. Kagak bersih. Masak masih ade bekas gituannya. Emang sih habis dicuci, wangi tapi bekasnya kagak ilang. Jorok ahhh...


Paginya, ane ndekem dihotel aja. Kagak kemane-mane. Katanya, mau diajak ke kantor cabang Jaktim, tapi kagak dijemput-jemput. Ya udah, kerjaanye di dalem hotel doank. Smsan sama istri gue sambil nonton tipi. Gitu doank dari pagi ampe malem. Hehehe. Mau jalan-jalan kagak ngerti mau kemane. Paginye, ane udah siap-siap. Supangat banget, mau pulang ketemu ama bini anak gue. Jam 5 udah mandi, udah packing, padahal pesawatnye jam 12 siang. Hehehe... 


Padahal udah janjian sama driver kalo jam 9 ane dianter ke bandara. Eh, jam 8 ane udah dijemput sama temen programmer. Diajak nyari maem. Maem mie ayam. Tempatnya namanye gue kagak tau dimane. Habis ntu dianter ke kantor cabang Jaktim. Liat-liat suasana kantor sono. Abis ntu dianter ke bandara. Lalalayeyeye... pulaaaaaannnggggg. Ketemu istriku cuantiiiiiikkkk... Ketemu deedek nduuuuuuuuuttttt... Sampe bandara tanpa basa-basi supangat langsung masuk. Eh ternyata, rada beda sama Juanda. Hehehe. Kirain sama. Abis gini gitu sampe di ruang tunggu. Kan enak kalo gini. Duduk-duduk ada AC nya. Daripada masih nongkrong-nongkrong. Meski masih jam 10an.


Nunggu udah lumayan lama, akhirnya masuk pesawat. Ternyata, pesawatnya udah nungguin mule tadi di depan gue. Hehehe. Waktu posisi take off, jantung ane kagak kejeduk lagi, soalnya udah siap. Hehehe. Tapi, sering belok-belok. Kayak sepeda motor nyalip-nyalip. Hehehe... Ampe bandara Malang. Gue bingung. Dulu bandara kagak kayak gini. Teryata, pindah tempat. Abis keluar dari bandara, eh ketemo bokap ane. Gue dijemput. Ketemu istri ketemu dedek, ketemu nyokap juga, ketemu adek gue. Huaaa semuanya njemput. Hehehehe... Gara-gara di Jakarte kagak bawa oleh-oleh, akhirnya mampir maem dulu. Hehehe. Sekarang mah udah jarang maem ngumpul-ngumpul kayak ginian. Makanya, mumpung ada waktu maem bareng. 



Beda, selama gue kerja. Baru kali ini sering loncat-loncat. Dari kota sini ke kota sana. Sering ninggalin istri. Tapi, tetep ane syukuri, moga-moga bisa dapet yang terbaek dari tempat kerja gue. Jarang-jarang ada pegawe tempat ane kerja bisa ketemu dirutnya langsung. Kalo gini kan tau, tanggungjawab gue kerja buat siape, ape-ape aje yang kabag, kadiv perluin... Abis dari Jakarte, gue disuru nerapin programnye di Tulungagung. Itu cuman dikasi jeda seminggu. Semangat aje dahhh...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting